Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde

Deze condensatie wordt veroorzaakt door het temperatuur- en vochtigheidsverschil tussen de binnen- en buitenlucht. Het temperatuur- en vochtigheidsverschil tussen de binnen- en buitenomgeving zorgt hiervoor. Dit treed meestal op wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een koud oppervlakte zoals een raam.

Wat zijn de mogelijke oorzaken?

Een veelvoorkomende oorzaak van condens op de beglazing is het temperatuurverschil, de slechte isolatie of de hoge luchtvochtigheid. In koude omstandigheden is de beglazing doorgaans kouder dan de binnentemperatuur. Wanneer de warme binnenlucht in contact komt met het koude glas van de beglazing, kan deze warme lucht geen vocht vasthouden.

Wanneer de luchtvochtigheid stijgt, zal overtollig vocht op het koude raam condenseren en zo condensvorming veroorzaken. Als de isolatie van een raam niet goed is, zal het glas sterk afwijken van de binnentemperatuur. Onvoldoende isolatie van ramen, zoals enkel glas, maakt ze kwetsbaar voor condensatie.

Door het uitvoeren van activiteiten in huis, zoals koken, douchen of het drogen van wasgoed, kan de luchtvochtigheid binnen uw woning toenemen. Als vochtige lucht niet op de juiste manier wordt afgevoerd, kan dit leiden tot condensatie op ramen, vooral als deze ramen koud zijn. Dit zijn de meest gebruikelijke redenen waarom er condensatie kan optreden, maar er kunnen ook andere factoren meespelen in uw woning.

Praktische manieren om condensatie te verminderen of te voorkomen

Zorg voor een goede ventilatie in uw woning, vooral in ruimtes waar veel vocht wordt geproduceerd, zoals de keuken en de badkamer. Ventileer uw huis door middel van ventilatieroosters of open ramen om vochtige lucht naar buiten te laten. Investeer in goede isolatie van ramen om temperatuurverschillen te verminderen.

In ruimtes zoals de badkamer en keuken, waar veel vochtige lucht wordt geproduceerd, kunt u uw afzuigventilatoren gebruiken om vocht direct af te voeren. Om de luchtvochtigheid in huis te verlagen, raden we aan om een luchtontvochtiger te gebruiken. Het verminderen van condensatie zal resulteren in een comfortabeler binnenklimaat en voorkomt de vorming van schimmel.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1447

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Verbeter het comfort en de energie efficientie van uw huis met nieuwe beglazing
> Wat als het middelste vlammetje anders van kleur is